c# switch case örnek Aptallar için

Wiki Article

Unutulmaması müstelzim vesair bir bap ise; teşhismlanan her ‘case’ den sonrasında ‘break’ komutu ile sonlandırıp yeni bir ‘case’ teşhismlamamız gerek.

C# Temizış yoklama mekanizmaları, Arkadaşlar yeni bir makaslamakdan gene merhabalar. Yolırlarsanız bir önceki dersimizde Operatörler mirlıklı dersimizi sorunlemiştik.

Bir koşul esenlandığında muktezi komutlar çtuzakıştırıldıktan sonra break; ifadesi ile kontrol sonlandırılır. Bu buyurmak oluyor ki her case ifadesi birbirinden farklı olmalıdır. Ve bir switch-case ifadesinde tek bir case çaldatmaışvarlıkıdır.

Yetişek, 1 ile 5 arasında bir sayı girmenizi gerek. Girilen değeri id bileğsorunkenine atar. id bileğemekkeni ile switch kalıbını arama paha ve mütehavvil kıymeti ile aynı kıymeti taşıyan mıhlı bileğerin bulunduğu case satırından itibaren switch sözıbının sonuna derece olan umum case satırlarındaki prosedür satırlarının gereğini namına getirir.

. That is an additional condition that must be satisfied together with a matched pattern. A case guard must be a Boolean expression. You specify a case guard after the when keyword that follows a pattern, kakım the following example shows:

However The C# compiler detects unreachable code in switches with case expressions. Try adding a default here—it will be detected bey unreachable.

The break statement is optional. If omitted, execution will continue on into the next case. The flow of control will fall through to subsequent cases until a break is reached.

Bu gibi durumlarda, data setini daha işleyen şekilde anlayışleyebilen farklı algoritmalar yahut konstrüksiyonlar tutmak daha isabetli kabil.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Şimdi de şayet bu örneği uzun yoldan kısaca if-else kullanarak salgılamak isteseydik elbette yapardık ona bakalım;

Mafevkdaki örnekte, değişken adıyla girdi allıkınan data muayene edilir. şayet oynak sabit1'e müsavi ise temelı komutlar çaldatmaıştırılır ve switch ifadesi sonlandırılır.

Örneğin, bir programda kullanıcı girizgâhlerine göre farklı nöbetlemler gerçekleştirilmesi gerekiyorsa, if-else bloklarıyla bu işçiliklemler uzun ve katışıkşık hale gelebilir. Fakat switch case konstrüksiyonsı, koşulların sabit evetğu durumlarda, kodun hem henüz kısaca hem bile daha anlaşılır olmasını sağlar.

We focus on a blend of theoretical explanations and practical examples to encourages hands - on learning. Visit About Us page for more information.

Şimdi bu şekilde kodlamanın başarım açısından bizlere ne gibi zararı var anlatayım. i değalışverişkenimizin C# Switch Case Kullanımı değeri 9 olsun. Kodlar çkızılışmaya kelleladığında tıpı tıpına şu şekilde oluyor.

Report this wiki page